Radiomanometrie biliara peroperatorie

Examen radiologic asociat cu un studiu al presiunilor căii biliare principale (canalul coledoc), prac­ticat în cursul unei intervenţii chirurgicale.

Examenul radiologie biliar peroperatoriu este indicat în timpul ablaţiei veziculei biliare, operaţie impusă de o litiază biliară (formarea de calculi). Acest examen permite să se asigure că pe calea biliară principală nu există nici un obstacol (calcul sau obstacol funcţional), el este completat printr-un studiu manometrie biliar.

Tehnica consta in introducerea unei sonde dotată cu un aparat de măsurare a presiunilor în canalul coledoc urmată de o altă sondă care permite opacifierea acestui conduct cu un produs radioopac pentru a putea obţine imagini radiologice.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica