Radiologie numerica

Tehnică de imagerie medicală bazată pe utilizarea unei camere video care baleiază linie cu linie ecranul unui amplificator de stră­lucire (aparat care amplifică lumina imaginii radiografice).

Semnalul care provine de la camera video este analizat şi transformat într-o suită de numere formate din 0 şi 1 (cod binar). Imaginea numerizată astfel este înre­gistrată de ordinator şi prelucrata (să i se îmbunătăţească atât calitatea şi pre­zentarea). După scanerul cu radiaţii X, angiografia numeri­zată a fost prima aplicaţie a radiologiei numerice.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica