Radioelement (radioizotop)

[radioizotop]

Element radioactiv.

Un radioelement este utilizat singur sau este legat de o moleculă complexă, detecţia lui este posibilă urmare a radiaţiei pe care o emite, îndeplinind astfel funcţia de „marker” al moleculei.

Radioelemente utilizate în medicina nucleară  sunt  tehneţiul (99Tc), taliul (Tl 201), iodul radioactiv (I123, I125, I131) şi indiul (111 In).

Radioelementele sunt utilizate în imageria medicală (scintigrafie), în tratamentele cu medicamente radioactive (radioterapie metabolică) şi în anumite tehnici de analiză a prelevatelor biologice, în dispozitivele de tratament prin iradiere cum ar fi cobaltoterapia.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica