Radiculalgie (durere radiculara)

Durere situată în teritoriul inervat de către o rădăcină nervoasă.

Ea este provocată de o compresie a unei rădăcini, a unui nerv rahidian (legat de măduva spi­nării) în apropierea coloanei vertebrale. Această compresie poate fi urmare a unei artroze a coloanei vertebrale, unei hernii discale, unei tumori osoase sau nervoase.

Radiculalgia se manifesta prin dureri de cele mai multe ori acute, de furnicături sau de o anesteziere a pielii. Vezi Nevralgie, Sciatica

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica