Radiatie ionizata

Radiaţie ener­getică sau particulă susceptibilă să transmită materiei iradiate energia sa, să o ionizeze ( transmite o încărcătură pozitivă sau negativă atomilor sau moleculelor care compun această materie) şi să antreneze uneori o recombinare sau o reacţie chimică.

Acumularea unor doze de radiaţii ionizante antrenează greţurile, vărsăturile, o stare de anxietate, afectiuni ale pielii, cataractă, leziuni ale măduvei osoase, leziuni ale tubului digestiv, diareele sangvinolente, dereglare a sistemului imunitar, leziuni ale sistemului nervos, edem cerebral, cancer.

Riscul de transmisie la descendenţi a unei anomalii genetice legată de radiaţiile ionizante ar fi de aproximativ 1% per sievert care a afectat unul dintre părinţi.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica