Radacina dentara

Parte a dintelui inclusa în alveola dentară a osului maxilarului.

Soliditatea dintelui depinde de buna sa implantare şi de starea bună a rădăcinii sale. Incisivii şi caninii au o singuri rădăcină, premolarii pot avea una sau două, iar molarii doui sau trei.

PATOLOGIE. Resorbţia rădăcinilor dinţilor de lapte eiK un fenomen fiziologic care face parte din procesul în cuml căruia dispar primii dinţi . în schimb, resorbţia rădăcinii un* dinte definitiv este întotdeauna patologică, cauzată de Bl traumatism sau de o carie care, în absenţa tratamentului, s-a întins până la rădăcină. Rădăcina dentară poate, de ase­menea, să fie lezată în cursul unei parodontopatii (afectarea gingiei şi a osului în care este implantată rădăcina dentară).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica