Quincke ( edem al lui)

[edemul lui Quincke]

Angioderm sau edem angioneurotic ce se prezinta ca o reactie alergica caracterizata printr-o eruptie edemica subcutanata .

Eruptia poate fi declansata de o intepatura de insecta, de catre alimentele ingerate ( ex. capsuni,crustacee, fructe de mare, sardine ) sau datorata medicatiei ( ex. antibiotice).

Eruptia poate afecta mucoasele bucale si ale cailor respiratorii (poate provoca asfixierea) cat si tesuturile subcutanate laxe ale fetei ( pleoape). Ea se manifesta printro umflatura nepurulenta, bine conturata de culoare roz pal si creeaza senzatia de arsura.

Tratamentul in cazul aparitiei edemului pe caile respiratorii ( senzatie de jena in respiratie) este un tratament de urgenta (corticosteroizi injectabili cu actiune rapida, clorhidrat de adrenalina). Identificarea cauzelor ce au produs edemul conduc la inlaturarea reaparitia acestuia .

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica