Quincke ( edem al lui)

[edemul lui Quincke]

Angioderm sau edem angioneurotic ce se prezinta ca o reactie alergica caracterizata printr-o eruptie edemica subcutanata .

Eruptia poate fi declansata de o intepatura de insecta, de catre alimentele ingerate ( ex. capsuni,crustacee, fructe de mare, sardine ) sau datorata medicatiei ( ex. antibiotice).

Eruptia poate afecta mucoasele bucale si ale cailor respiratorii (poate provoca asfixierea) cat si tesuturile subcutanate laxe ale fetei ( pleoape). Ea se manifesta printro umflatura nepurulenta, bine conturata de culoare roz pal si creeaza senzatia de arsura.

Tratamentul in cazul aparitiei edemului pe caile respiratorii ( senzatie de jena in respiratie) este un tratament de urgenta (corticosteroizi injectabili cu actiune rapida, clorhidrat de adrenalina). Identificarea cauzelor ce au produs edemul conduc la inlaturarea reaparitia acestuia .

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Nora Neghină, psiholog: cel mai des întâlnite dependențe la români