Puncţie lombară

Tehnica constând în introducerea unui ac tubular în fundul de sac rahidian lombar (partea inferioară a coloanei vertebrale) cu scop de prelevare şi/sau evacuare a lichidului cefalorahidian şi/sau injectarea unui medicament sau a unui produs de contrast.

Contraindicaţii pentru o puncţie lombară este prezenta a hipertensiunii intracraniene ce se depisteaza printr-un examen al fundului de ochi. In absenţa contraindicaţiilor puncţia lombară nu prezintă pericol.

Introducerea unui singur ac fin combinat cu un sistem de schimbare a seringilor permite efectuarea de diferite operaţii succesive. Pacientul va trebui să rămână alungit timp de 24 ore după intervenţie pentru a evita apariţia durerilor de cap.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica