Pulmonara (arteră, venă)

[arteră, venă]

Vas care face legătura între inimă şi plămân.

Artera pulmonară conduce sângele de la inimă la plămân si porneşte din ventriculul drept ca apoi sa se ramnifice in artera pulmonara dreapta ce prezinta trei ramuri lobare şi artera pulmonară stângă cu două ramuri lobare.

Venele pulmonare sunt în număr de 4 (câte două de fiecare parte), venele pulmonare transporta sangele oxigenat de la plămân si se deschid în auriculul stâng.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Asist. univ. dr. Ștefania Iancu: reabilitarea fixă imediată în stomatologie