Pulmonara (arteră, venă)

[arteră, venă]

Vas care face legătura între inimă şi plămân.

Artera pulmonară conduce sângele de la inimă la plămân si porneşte din ventriculul drept ca apoi sa se ramnifice in artera pulmonara dreapta ce prezinta trei ramuri lobare şi artera pulmonară stângă cu două ramuri lobare.

Venele pulmonare sunt în număr de 4 (câte două de fiecare parte), venele pulmonare transporta sangele oxigenat de la plămân si se deschid în auriculul stâng.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.