Psoralena

Substanţă utilizată în tratamentul anumitor boli derma­tologice pentru a creşte sensibilitatea pielii la radiaţiile ultraviolete (puvaterapie).

Psoralenele sunt contraindicate în cursul sarcinii. Dacă nu sunt respectate precauţiile in puvaterapie (purta­tul de ochelari speciali, timpii de expunere, distanta intre şedinţelor), psoralenele pot favoriza o cataractă, o îmbătrânire prematură şi can­cere ale pielii.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica