Psihastenie

Dereglare funcţională a personalităţii definita printr-o dificultate şi o teamă de a acţiona, cu conştientizarea dureroasă a acestei tulburări.

Psihastenia prezinta diferite simptome :  o stare de spirit depresivă, impresiei de oboseala dimineaţa, fobii şi obsesii, tendinţa spre scrupulozitate, interiorizare şi îndoială.

Pacientul are un sentiment de insatisfacţie psihică şi o incoerenţă mintală care pot conduce până la depersonalizare.

Tratamentul consta in combinarea psihoterapiei cu administrarea de antidepresoare, sedative cat şi impunerea de reguli de bună igienă a vieţii. Inhibiţia cedează la efort iar tulburările se atenuează adesea concomitent cu accesul la responsabilităţi, activitatea conferă cele mai bune şanse de vindecare a bolnavului.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal