Psihastenie

Dereglare funcţională a personalităţii definita printr-o dificultate şi o teamă de a acţiona, cu conştientizarea dureroasă a acestei tulburări.

Psihastenia prezinta diferite simptome :  o stare de spirit depresivă, impresiei de oboseala dimineaţa, fobii şi obsesii, tendinţa spre scrupulozitate, interiorizare şi îndoială.

Pacientul are un sentiment de insatisfacţie psihică şi o incoerenţă mintală care pot conduce până la depersonalizare.

Tratamentul consta in combinarea psihoterapiei cu administrarea de antidepresoare, sedative cat şi impunerea de reguli de bună igienă a vieţii. Inhibiţia cedează la efort iar tulburările se atenuează adesea concomitent cu accesul la responsabilităţi, activitatea conferă cele mai bune şanse de vindecare a bolnavului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.