Pseudopelada

Boală a pielii capului caracterizată printr-o cădere definitivă a părului (prin plăci).

Pseudopeladele sunt provocate de o boală derma­tologică (lupus eritematos, lichen plan, sclerodermie), ori nu au o cauză cunoscută (pseudopelada idiopatică a lui Brocq).

Pseudo­pelada spre deosebire de peladă este ireversibilă, in cazul pseudo­peladelei avem si o distrugere a foliculilor pilosebacei res­ponsabili de recreşterea părului, zonele afectate se extind treptat, pielea din aceste zone este netedă, strălucitoare, atrofică.

Tratamentul este cel al bolii în cauză când aceasta este cunoscută, în particular cu corticosteroizi locali, este posibilă o grefă localizată de păr (in anumite cazuri).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica