Pseudokaposi

Afecţiune de origine vasculară care provoacă leziuni cu aspect şi structură asemănătoare celor ale leziunilor provocate de sarcomul lui Kaposi (cancer care afectează în principal subiecţii imunodeprimaţi şi atinge îndeosebi pielea sub forma unor plăci infiltrate roşii sau violet-purpurii).

Tratamentul constă, în contenţia (faşă sau ciorap elastic) sau într-o intervenţie chirurgicală (închiderea fistulei). Sunt posibile sechele (persistenţa leziunilor, dermita ocre a gambelor).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea