Pseudohipoparatiroidism

Pseudohipoparatiroidismul este o afecţiune genetică prin care corpul nu este capabil să răspundă hormonului paratiroid, hormon care ajută la controloarea nivelului de calciu, fosfor şi vitamina D din sânge şi oase. Hipoparatiroidismul este o condiţie similară prin care corpul nu produce suficientă cantitate de hormon paratiroid.

Simptomele celor două afecţiuni sunt similare şi sunt cauzate de nivelul scăzut de calciu şi de nivelul ridicat de fosfat din sânge. Astfel pot apărea cataracta, problemele dentare, amorţeală, convulsii sau tetania. De cele mai multe ori, aceste simptome sunt vizibile încă din perioada copilăriei.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica