Prurigo

Boală cutanată caracterizată printr-o erupţie ce provoaca o mâncărime accentuata, prezenta de mici zone ridicate şi supraînălţate cu vezicule care se rup repede când sunt scărpinate şi se acoperă cu o crustă trecătoare.

Tratamentul este in funcţie de afecţiunea în cauză, apli­carea de medicamente şi substanţe antiparazitare pe piele şi pe haine, tratament antialergic prin aplicarea de cortico­steroizi sau prin administrarea de antihistaminice pe cale orală.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica