Prurigo

Boală cutanată caracterizată printr-o erupţie ce provoaca o mâncărime accentuata, prezenta de mici zone ridicate şi supraînălţate cu vezicule care se rup repede când sunt scărpinate şi se acoperă cu o crustă trecătoare.

Tratamentul este in funcţie de afecţiunea în cauză, apli­carea de medicamente şi substanţe antiparazitare pe piele şi pe haine, tratament antialergic prin aplicarea de cortico­steroizi sau prin administrarea de antihistaminice pe cale orală.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Îmbunătățirea vieții sexuale prin sport. Cum ne ajută exercițiile kegel?