Protonterapie

Metodă radioterapeutică bazata pe utilizarea unor doze mari de protoni care patrund în profun­zimea ţesuturilor neafectand ţesuturile adiacente situate deasupra sau dedesubtul zonei de tratat.

Domeniul de aplicare este tratamentul tumorilor maligne profunde situate alături de structuri fragile, tumorile ochiu­lui şi ale sistemului nervos în particular. După şedinţa de tratament, subiectul  trebuie să rămână izolat timp de câteva ore într-o încăpere cu pereţi de beton care protejează antu­rajul de radioactivitatea degajată temporar de corpul său. Protonterapia este puţin utilizată deoarece ea necesită trans­portul pacienţilor la instalaţiile nucleare echipate special pentru pentru acest lucru.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Îmbunătățirea vieții sexuale prin sport. Cum ne ajută exercițiile kegel?