Protonterapie

Metodă radioterapeutică bazata pe utilizarea unor doze mari de protoni care patrund în profun­zimea ţesuturilor neafectand ţesuturile adiacente situate deasupra sau dedesubtul zonei de tratat.

Domeniul de aplicare este tratamentul tumorilor maligne profunde situate alături de structuri fragile, tumorile ochiu­lui şi ale sistemului nervos în particular. După şedinţa de tratament, subiectul  trebuie să rămână izolat timp de câteva ore într-o încăpere cu pereţi de beton care protejează antu­rajul de radioactivitatea degajată temporar de corpul său. Protonterapia este puţin utilizată deoarece ea necesită trans­portul pacienţilor la instalaţiile nucleare echipate special pentru pentru acest lucru.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica