Prostatectomie

Ablaţie chirurgicală a prostatei, a veziculelor seminale şi a ampulelor deferenţiale. Principala indicaţie a prostatectomiei este cancerul de prostată atunci când el n-a invadat încă ţesuturile învecinate şi când a afectat un subiect tânăr.

Prostatectomia consta in îndepărtarea prostatei, chirurgul pune cap la cap uretra şi vezica astfel încât să permită micţiuni normale, în caz de prostatocistectomie urina este fie deviata spre peretele abdominal, prin anastomoza celor două uretere cu un segment de intestin, a cărui extremitate este îmbinată la nivelul pielii, fie este emisă pe căi naturală mulţumită confecţionării unei neovezici plecând de la un segment de intestin.

Principalele complicaţii ale prostatecto­miei sunt: o impotenţă sexuală (50%-70% dintre cazuri), o incontinenţă urinară (1%- 5% dintre cazuri), o îngustare provocată de o proastă cicatrizare a anastomozei dintre uretră şi vezică, care stânjeneşte evacuarea vezicii.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica