Prognatisma

Proeminare spre în faţă a maxilarului inferior sau superior.

Prognatismul poate fi congenital ( legat de o anomalie a creşterii) sau cauzat de poziţii defectuoase care conduc la o proeminare anormală a dinţilor unuia sau ambelor maxi­lare (falsă prognaţie).

Alegerea unui tip de corecţie depinde de cauza, de accentuarea prognatismului si de vârsta pacientului. La copil se încearcă stimularea şi/sau frânarea creşterii maxilarelor cu ajutorul unor aparate mobile sau fixe (plăci cu verine), cu cât acest tratament este întreprins mai devreme (de la vârsta de 3 ani) cu atât sunt mai ridicate şansele lui de reuşită. 

Când prognatism este foarte accentuat, in cazul in care tratamentul nu a dat rezultate sau subiectul este adult se recurge la chirurgia maxilofacială.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.