Priapism

Erecţie peniană independentă de orice libido, dureroasă, cu durata de cel puţin două ore şi care nu ajunge la       ejaculare.

Priapismul este cauzat de o insuficienţă a drenării sân­gelui care umple corpii cavernoşi, menţinând penisul în erecţie.

Priapismul poate fi cauzat de diferiţi factori psihici sau medicamentosi (heparina, unele neuroleptice)  de injectarea intravenoasă a unei prea mari doze de medicamente destinate provocării unei erecţii (in cazul tratamentului unei impotenţe) sau de unele boli (leucemie,cancer, insuficienţă renală etc.). Spre deosebire de ceea ce se întâmplă în cazul unei erecţii fiziologice, gradul nu este umflat şi rămâne moale.

Tratamentul constituie o urgenţă deoarece priapismul poate duce la o impotenţă definitivă prin fibroza lor cavernoşi care işi pierd elasticitatea. Tratamentul consta în injectarea de medicamente care să permită o vasodilataţie locală în corpii intracavernoşi, în evacuarea prin puncţie a sângelui care s-a acumulat aici sau în realizarea pe cale chirurgicală a unei comunicări între corpii cavernoşi şi sistemul venos penian.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?