Priapism

Erecţie peniană independentă de orice libido, dureroasă, cu durata de cel puţin două ore şi care nu ajunge la       ejaculare.

Priapismul este cauzat de o insuficienţă a drenării sân­gelui care umple corpii cavernoşi, menţinând penisul în erecţie.

Priapismul poate fi cauzat de diferiţi factori psihici sau medicamentosi (heparina, unele neuroleptice)  de injectarea intravenoasă a unei prea mari doze de medicamente destinate provocării unei erecţii (in cazul tratamentului unei impotenţe) sau de unele boli (leucemie,cancer, insuficienţă renală etc.). Spre deosebire de ceea ce se întâmplă în cazul unei erecţii fiziologice, gradul nu este umflat şi rămâne moale.

Tratamentul constituie o urgenţă deoarece priapismul poate duce la o impotenţă definitivă prin fibroza lor cavernoşi care işi pierd elasticitatea. Tratamentul consta în injectarea de medicamente care să permită o vasodilataţie locală în corpii intracavernoşi, în evacuarea prin puncţie a sângelui care s-a acumulat aici sau în realizarea pe cale chirurgicală a unei comunicări între corpii cavernoşi şi sistemul venos penian.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica