Prezervativ (condom)

[condom]

Rezervor cilindric, suplu şi subţire realizat din latex ce se pune pe organul viril sau în vagin înaintea raporturilor sexuale ca măsură contraceptivă sau igienică.

Prezervativul masculin împiedică trecerea spermei în căile genitale feminine si asigură protecţie împotriva transmisiei bolilor infecţioase pe cale sexuală prin eliminarea contactului direct între mucoasele partenerilor. Pentru a fi eficace un prezervativ nu trebuie să fi fost deja utilizat ţi trebuie să fie aplicat corect pe penisul în erecţie şi înaintea oricărui contact sexual. O cremă spermicidă aplicată pe prezervativ poate fi utilizată pentru o protecţie mai bună. Prezervativele lubrifiate sunt recomandate pentru raporturile genitale iar modelele nelubrifiate în cursul relaţiilor bucogenitale.

Prezervativul feminin este un sac în formă de deget de mănuşă care se introduce în vagin. Diafagma poate fi asimilată prezervativului feminin, deoarece impiedică înaintarea spermatozoizilor în colul uterin dar nu asigura protectie împotriva riscului de infecţie prin transmisie sexuală.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Îmbunătățirea vieții sexuale prin sport. Cum ne ajută exercițiile kegel?