Prezervativ (condom)

[condom]

Rezervor cilindric, suplu şi subţire realizat din latex ce se pune pe organul viril sau în vagin înaintea raporturilor sexuale ca măsură contraceptivă sau igienică.

Prezervativul masculin împiedică trecerea spermei în căile genitale feminine si asigură protecţie împotriva transmisiei bolilor infecţioase pe cale sexuală prin eliminarea contactului direct între mucoasele partenerilor. Pentru a fi eficace un prezervativ nu trebuie să fi fost deja utilizat ţi trebuie să fie aplicat corect pe penisul în erecţie şi înaintea oricărui contact sexual. O cremă spermicidă aplicată pe prezervativ poate fi utilizată pentru o protecţie mai bună. Prezervativele lubrifiate sunt recomandate pentru raporturile genitale iar modelele nelubrifiate în cursul relaţiilor bucogenitale.

Prezervativul feminin este un sac în formă de deget de mănuşă care se introduce în vagin. Diafagma poate fi asimilată prezervativului feminin, deoarece impiedică înaintarea spermatozoizilor în colul uterin dar nu asigura protectie împotriva riscului de infecţie prin transmisie sexuală.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica