Prezbiacuzie

Diminuare treptată a acuităţii auditive cauzată de o îmbătrânire a celulelor ciliate ale organului auzului sau organului lui Corti situat în canalul cohlear.

Prezbiacuzia se manifestă după vârsta de 60 de ani printr-o diminuare bilaterală şi simetrică a acuităţii auditive, mai întâi la frecvenţele înalte si apoi cele grave. Diagnos­ticul este confirmat prin audiogramă, examen care constă în auzirea cu fiecare ureche a unor sunete de diferite intensităţi şi frecvenţe.

Utilizarea unei proteze auditive externe, ce are rol de a amplifica sunetele, permite subiectului să aibă o mai bună percepţie auditivă. Nici un tratament medical sau chirurgical nu poate actualmente nici preveni, nici ameliora prezbiacuzia.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica