Prezbiacuzie

Diminuare treptată a acuităţii auditive cauzată de o îmbătrânire a celulelor ciliate ale organului auzului sau organului lui Corti situat în canalul cohlear.

Prezbiacuzia se manifestă după vârsta de 60 de ani printr-o diminuare bilaterală şi simetrică a acuităţii auditive, mai întâi la frecvenţele înalte si apoi cele grave. Diagnos­ticul este confirmat prin audiogramă, examen care constă în auzirea cu fiecare ureche a unor sunete de diferite intensităţi şi frecvenţe.

Utilizarea unei proteze auditive externe, ce are rol de a amplifica sunetele, permite subiectului să aibă o mai bună percepţie auditivă. Nici un tratament medical sau chirurgical nu poate actualmente nici preveni, nici ameliora prezbiacuzia.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal