Preput

Pliu cutanat situat la extremitatea penisului, care acoperă glandul.

La unii copii, prepuţul rămâne strâmt până la vârsta de 3 – 4 ani, ceea ce face dificilă decalotarea glandului dacă nu chiar imposibilă. Preputul nu trebuie întins, forţat şi dacă aceasta nu duce la aparitia unei infecţii sau jenă la micţiune atunci nu se aplica tratament, în caz contrar se poate practica o circumcizie.

Prepuţul poate prezenta: malformaţii congenitale, derma­toze, tumori, infecţii. Fimoza este o strâmtare a orificiului prepuţial care împie­dică decalotarea glandului complicatia acesteia (parafimoza) este o strangulare a bazei glandului penian printr-un inel prepuţial prea strâmt care necesită o inter­venţie chirurgicală rapidă.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica