Pott (morb al lui)

[morb al lui Pott]

Localizare vertebrală a tuberculozei ce afecteaza îndeosebi persoanele în vârstă,  cele care prezintă deficite imunitare sau subiecţii cu antecedente tuberculoase per­sonale sau familiale 

Morbul lui Pott debutează la oricare nivel al coloanei vertebrale printr-o spondilodiscită (infecţie a discurilor intervertebrale)  si se întinde apoi la discurile vertebrale.

Subiectul afectat prezinta dureri rahidiene de intensitate crescândă (torticolis, lumbago) ce se amplifica la efort sau tuse, dureri ce  pot să fie însoţite de iradieri dureroase (sciatică). Aparitia durerilor conduce la o contractura musculară ce limitează mobilitatea (dificultatea de a se apleca în faţă sau pe o parte). Starea generala a subiectului este caracterizata de prezenta oboselei, pierdere în greutate, diminuare a poftei de mâncare şi o febră uşoară.

Dacă boala nu este tratată în acest stadiu evoluţia ei conduce la complicaţii grave : strivirea verte­brelor şi prăbuşirea coloanei vertebrale, formarea unei cocoaşe permanente şi definitive.

Tratamentul se bazează pe administrarea de antibiotice timp de 1 an, fiind necesar in unele cazuri să se imobi­lizeze coloana vertebrală printr-o carcasă gipsată sau repaus strict la pat pe durata mai multor luni.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica