Postura

1. Poziţie a corpului sau a uneia dintre părţile sale în spaţiu.

Diferite afecţiuni pot conduce la tulburări ale posturii: bolile neurologice (scleroza în plăci, boala lui Parkinson), afecţiunile osteoarticulare (scolioza, cifoza, poliartrita reuma­toidă, spondiartrita anchilozantă) sau musculare (distrofia musculară). Uneori o postură proastă este cauzată de utilizarea frecventa a unei pozitii incorecte (capul plecat, spatele curbat, umerii căzuţi) sau de un exces ponderal.

2. Tehnică de kineziterapie utilizată pentru prevenirea sau corectarea unei poziţii proaste.

Postura constă în menţinerea părţii de corp în cauză într-o poziţie bună cu ajutorul unor chingi, al unei gutiere sau al unui lombostat din gips sau răşină sintetică.

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața