Postura

1. Poziţie a corpului sau a uneia dintre părţile sale în spaţiu.

Diferite afecţiuni pot conduce la tulburări ale posturii: bolile neurologice (scleroza în plăci, boala lui Parkinson), afecţiunile osteoarticulare (scolioza, cifoza, poliartrita reuma­toidă, spondiartrita anchilozantă) sau musculare (distrofia musculară). Uneori o postură proastă este cauzată de utilizarea frecventa a unei pozitii incorecte (capul plecat, spatele curbat, umerii căzuţi) sau de un exces ponderal.

2. Tehnică de kineziterapie utilizată pentru prevenirea sau corectarea unei poziţii proaste.

Postura constă în menţinerea părţii de corp în cauză într-o poziţie bună cu ajutorul unor chingi, al unei gutiere sau al unui lombostat din gips sau răşină sintetică.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.