Polinoza

Orice afecţiune alergică provocată de către polenurile conţinute în stamine (organele masculine ale plantelor cu flori), răspândite fie de către vânt, fie de către insecte.

Polenurile cele mai alergizante sunt cele ale arborilor, ale gramineelor şi al paracherniţei (Parielaria qfficinalis).

Tratamentul este cel al alergiilor,  inlaturarea a oricărui contact cu alergenele; luarea de medicamente care vizează diminuarea simptomelor (antihistaminice, antidegranulante, anticolinergice, cortico­steroizi locali, betastimulante) sau dacă acest tratament se dovedeşte ineficace se poate recurge la  o desensibilizare prin administrarea de doze minime de alergene .

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea