Polinoza

Orice afecţiune alergică provocată de către polenurile conţinute în stamine (organele masculine ale plantelor cu flori), răspândite fie de către vânt, fie de către insecte.

Polenurile cele mai alergizante sunt cele ale arborilor, ale gramineelor şi al paracherniţei (Parielaria qfficinalis).

Tratamentul este cel al alergiilor,  inlaturarea a oricărui contact cu alergenele; luarea de medicamente care vizează diminuarea simptomelor (antihistaminice, antidegranulante, anticolinergice, cortico­steroizi locali, betastimulante) sau dacă acest tratament se dovedeşte ineficace se poate recurge la  o desensibilizare prin administrarea de doze minime de alergene .

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.