Polimenoree

Flux menstrual care survine la inter­vale mai frecvente decât de obicei (la mai puţin de 24 de zile).

Polimenoreea este cauzată de o scurtare a ciclului menstrual fie în prima sa fază (faza de maturare a foliculului ovarian), fie în cea de a doua fază (faza Iuţeală, care cores­punde degenerescenţei foliculului transformat în corp galben). Scurtarea fazei de maturare a foliculului corespunde unei hiperactivităţi ovariene care poate antrena o absenţă a ovulaţiei. Scurtarea duratei de viaţă a corpului galben (mai frecventă) se întâlneşte la pubertate şi în cursul premenopauzei. In perioada de activitate genitală, această insuficienţă se observă în cadrul sindromului ovarelor polichistice, în caz de hiperprolactinemie (secreţie excesivă de prolactină), sau în cazul luării de micropilule.

Scurtarea primei faze a ciclului nu nece­sită vreun tratament,  dacă nu are loc ovulaţia  în acest caz se administraza hormoni ce permite declanşarea acesteia. Tratamentul scurtării celei de a doua faze a ciclului (faza Iuţeală) constă în administrarea de progesteron natural sau de progestative de sinteză şi în tratamentul cauzei, atunci când este posibil.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica