Pneumotorax

Patrunderea de aer între cele două foiţe ale pleurei (mem­brana care înveleşte plămânul), dezlipindu-le şi apăsând asupra plămânului.  Această dezlipire afecteaza ambii plămâni si poate fi localalizata sau difuză.

Simptomele ce insotesc un pneumotorax  sunt :  durere bruscă (în lovitură de pumnal) pe o parte a toracelui, jenă respiratorie, sufocare. Examenul clinic al bolnavului şi radiografia toracelui permit stabilirea diagnosticului.

Tratamentul consta in efectuarea unui drenaj prin introducerea unui ac în spaţiul dintre două coaste legat la un aparat de aspiraţie. Pneumotoraxul idiopatic (de origine necunoscută) recidivează în 30% din cazuri după câteva luni sau câţiva ani. In caz de recidivă este practicată o simfiză pleurală ce consta in injectarea unui produs ce duce la dezlipirea celor două foiţe ale pleurei. In caz de pneumotorax idiopatic cu jenă respiratorie moderată, simpla odihnă la pat permite să se aştepte ca aerul să se resoarbă de la sine.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica