Pneumonie

Infecţie a plămânului provocată de o bacterie sau de un virus.

Simptomele ce caracterizeza o pneumonie sunt :  febră ridicată (39-40° C) cu apariţie bruscă, frisoane intense şi adesea o durere toracică ce se amplifică la inspiraţie.

Tratamentul consta in administrarea în doze mari de penicilină sau derivaţii ei, in prima parte injectabil apoi în comprimate timp de 15 zile ( se are in vedere inlocuirea penicilinei in cazul in care subiectul este alergic).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica