Pneumomediastin

Infiltraţie de aer în ţesuturile mediastinului (spaţiului cuprins între plămâni).

Pneumomediastin apare in urma unei rupturi a alveolelor pulmonare (care permite aerului din plămâni să ajungă în mediastin). Ruptură poate fi urmarea a unui traumatism al toracelui, cauzata de o criza de astm prin distensia alveolelor sau în cursul unei bronşiolite prin inflamaţia bronşiolelor şi alveolelor. Uneori cauza este necunoscută.

Simptomele sunt :  durere tora­cică centrală şi jenă respiratorie, un emfizem subcutanat la baza gâtului (trecerea aerului în ţesuturile subcutanate) dând o senzaţie de troznet la palpare.

Tra­tamentul trebuie să fie efectuat de urgenţă si consta in tratarea simptomelor bolii (asistare respiratorie) şi reparaţia chirurgicală a leziunilor.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica