Pneumococie

Infecţie provocată de pneumococ (Streptococcus pneumoniae), bacterie Gram pozitivă deosebit de virulentă.

Riscul de infectie cu pneumococ este ridicat la copiii mai mici de 2 ani, persoanele în vârstă şi la subiecţii imunodeprimaţi.

In functie de boala dezvoltata infectia cu pneumococ este caracterizata in cazul pneumoniei de febră, frisoane, jenă respiratorie şi expectoraţie galben-ver­zuie pentru  faringită este prezente febra, durerea în gât si jena la deglutiţie. In cazul unei otite avem dureri ale urechilor iar pentru meningită dureri de cap şi vărsături.

Diagnosticul este sta­bilit prin izolarea germenului dintr-un prelevat (sânge, puroi rezultat în otită sau bronşită, lichid cefalorahidian) şi prin cultivarea sa.

Tratamentul se bazează pe antibiotice adaptate ger­menului şi administrate timp de două săptămâni, pe cale venoasă în formele grave.  Pentru subiecţilor imudodeprimaţi şi cei în vârstă se poate recurge la utilizarea unui vaccin care acoperă 80% dintre infecţiile cu pneumococi.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.