Pneumocistoza

Infecţie a plămânilor provocată de un microorganism, Pneumocystis carinii. SlNONIM: pneumonie interstiţială cu Pneumocystis carinii.

Pneumocistoza este o infecţie care apare la subiecţii a căror rezistenţa la microbi este diminuata, bolnavii afectati de SIDA sau de leucemie sau subiecti care urmează un tratament imunosupresor ce  frânează producţia de globule albe.Agentul infecţios este prezent la numeroase animale fără să le provoace acestora vreo boală anume.

Subiectul afectat de pneumocistoza prezinta o tuse uscată,  febră şi respiră greu (dispnee).

Un tratament de atac (utilizand sulfamide) trebuie să fie administrat timp de 3 săptămâni urmat de doze mai mici atata timp cat este prezenta imunodepresia.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica