Plex

Reţea de filete nervoase sau de vase anastomozate (reunite între ele) în mod complex. Corpul uman cuprinde numeroase plexuri.

Afectiunile cele mai frecvente ale plexurilor sunt traumatismele, compresiile, tumorile şi efectele datorate radioterapiei si pot genera paralizii şi tulburări senzitive adesea dureroase. Fracturile de sacrum se  pot complică adesea cu leziuni ale plexului sacral.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea