Pleurei (cancer al)

[cancer al pleurei]

Dezvoltarea de celule tumorale în ţesutul pleural.

Cancerul primitiv al pleurei –  Acesta este mezoteliomul pleural, tumoră malignă datoarat în 70% dintre cazuri din inhalarea amiantului (azbestoză)de catre subiecţii care lucrează cu respectivul material. Este caracterizat de dureri într-o parte a toracelui, pleurezie (efuziune de lichid între cele două foiţe ale pleurei). Nu există vreun tratament cu adevărat eficace al mezoteliomului, care invadează treptat peretele toracelui şi plămânului. O depistare precoce a subiecţilor expuşi riscului

permite utilizarea rapidă a noilor medi­camente (interferonul) ce pote încetini evoluţiei acestuia.

Cancerul secundar al pleurei. Acesta este cauzat în general de metastazele unui cancer al bronhiilor, al sânu­lui, al uterului, al ovarului sau al tubului digestiv.

Se caracterizeaza printr-o pleurezie -o gâfâială la efort şi o alterare a stării generale a bolnavului.

Tratamentul constă în tratarea cancerului primitiv (chimioterapie, hormonoterapie) si  în evacuarea lichidului pleural prin puncţie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica