Pleura

Membrană care acoperă aproape complet plămânul, cu excepţia hilului (mică regiune a feţei sale interne pe unde trec vasele şi arborele bronhic).

Pleura este formata din două foiţe care se unesc la nivelul hilului: pleura viscerală care acopera plămânul, şi pleura parietală care acopera peretele toracic. Aceste foiţe sunt separate printr-un spaţiu denumit cavitate pleurală care conţine un film lichidian.

Bolile pleurei sunt infecţioase (tuberculoză, în particular) sau tumorale (mezoteliom, metastaze ale unui cancer din altă parte a corpului). Cavitatea pleurală poate dispărea prin lipirea foiţelor (simfiză pleurală) sau poate creşte în volum din cauza unei efuziuni de lichid (pleurezie) sau de aer (pneumotorax).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica