Plasture

Bandă adezivă realizata din hârtie sau de material plastic utilizată ca pansament sau pentru menţinerea unui pansament.

Plasturele clasic este constituit dintr-un amestec de oxid de zinc şi de produs adeziv aplicat pe o fâşie suport. Impermeabil el protejează plaga dar poate să favorizeze maceraţia sau iritarea pielii sensibile.

Plasturele elastic este format dintr-o bandă de tricot si este destinat să menţină un pansament, întinderea sa nu trebuie să fie modificată în cursul mişcărilor.

Plasturele microporos, analergic (ori hipoalergic), per­mite evitarea oricărei iritaţii şi maceraţii a plăgii datorită permeabilităţii sale la aer. El este constituit din fibre arti­ficiale. Este utilizat pentru toate tipurile de piele cat si pielea fragila a sugarilor.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica