Placebo

Preparat ce nu are rol curativ (lipsit de orice element activ) si este utilizat în locul unui medicament pentru efectul lui psihologic, zis „efect placebo”.

Preparate placebo nu se prescriu în mod obisnuit din considerente etice (înşelarea bolnavului cu un medicament care nu are efect) dar adesea medicamentele adevărate îşi datorează ceva din activitatea lor efectului placebo, în măsura în care bolnavul crede în ele.

Preparate le placebo sunt adesea utilizate in cercetarea medicala. Metoda constă în administrarea medicamen­tului de studiat unui grup de bolnavi şi a unui placebo de acelaşi aspect unui alt grup fara insa a li se comunica care este medicamentul real. Subiectii sunt informaţi asupra metodei de experimentare şi asupra naturii experienţei si se compara evoluţia tulburărilor din cadrul celor două grupuri, dacă substanţa studiată are sau nu o efect.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica