Pirozis

Durere asemănătoare unei arsuri localizata în epigastru (partea superioară a abdomenului), cu iradieri ascendenta în spatele sternului, insotita de o regurgitare de lichid acid în gură.

Pirozisul poate fi cauzat de un exces alimentar sau de alcool sau de o alimentatie bogata în grăsimi animale.

Când apare cu regularitate pirozisul indica un reflux gastroesofagian (reflux de lichid gastric spre esofag), cauzat de cele mai multe ori de o hernie hiatală (ridicarea polului superior al stomacului prin orificiul diafragmului rezervat trecerii esofagului). El este favorizat de poziţia orizontală, flexia trunchiului catre în faţă, în particular în cursul legării şireturilor (semnul şiretului).

Tratamentul constă într-o modificare a regimului alimentar, în pansamente gastrice şi administrarea de medicamente care întăresc sfincterul inferior al esofagu­lui. Refluxul gastroesofagian poate fi tratat chirurgical în caz de complicaţie.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.