Pionefroza

Supuraţie a ţesutului renal, a căilor urinare adiacente (calice, bazinete) şi uneori a ţesutului perirenal.

Pionefroza este consecinţa unei infecţii a căilor urinare netratată si poate fi  favorizată de o proastă scurgere a urinelor cauzată de un calcul, de o malformaţie etc.

Tratamentul constă în administrarea de antibiotice şi în intervenţia chirurgicală de urgenţă. Foarte des, rinichiul este complet distrus şi trebuie să fie îndepărtat (nefrectomie).

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica