Picior scobit (picior cav)

[picior cav]

Scobire excesivă a boitei plantare a piciorului dând acestuia un aspect cambrat.

Piciorul scobit poate fi provocat de o leziune neurologică (o paralizie musculară) dar de cele mai multe ori cauza lui este necunoscută.

La început piciorul este suplu iar deformaţiile sale pot fi uşor corectate cu tălpi ortopedice şi prin reeducare. Mai târziu când piciorul este rigid şi oasele sunt deformate tratamentul este chirurgical si constă în scurtarea metatarsienelor (tarsectomie) şi în blocarea articulaţiilor vârfului boitei plantare (artrodeză).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Nora Neghină, psiholog: cel mai des întâlnite dependențe la români