Picior scobit (picior cav)

[picior cav]

Scobire excesivă a boitei plantare a piciorului dând acestuia un aspect cambrat.

Piciorul scobit poate fi provocat de o leziune neurologică (o paralizie musculară) dar de cele mai multe ori cauza lui este necunoscută.

La început piciorul este suplu iar deformaţiile sale pot fi uşor corectate cu tălpi ortopedice şi prin reeducare. Mai târziu când piciorul este rigid şi oasele sunt deformate tratamentul este chirurgical si constă în scurtarea metatarsienelor (tarsectomie) şi în blocarea articulaţiilor vârfului boitei plantare (artrodeză).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Cel mai nou articol Video: