Picior echin

Deformaţie a piciorului care blocat în hiperextensie nu poate să se sprijine decât în vârf şi nu stă niciodată pe călcâi.

O reeducare intensivă corectează de cele mai multe ori această anomalie care stânjeneşte considerabil mersul. In unele cazuri grave este necesară o intervenţie chirur­gicală ce consta in alungirea tendonului lui Ahile sau pentru blocarea definitivă a articulaţiei gleznei în poziţie de funcţio­nare, piciorul în unghi drept în raport cu axa gambei (artrodeză).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica