Petit mal epileptic

Formă de epilepsie gene­ralizată (afectând în totalitate cortexul cerebral).

Petit mal epileptic (în limbajul curent petit mal) grupează două tipuri ale acestei afecţiuni.

Crizele epileptice ce apar între 4 şi 6 ani si constau într-o suspendare a stării de conştienţă pe o durata de 30 de secunde, subiectul ramine nemiscat cu privirea fixa si nu reactioneaza la stimuli sonori (la chemare). Crizele dispar de cele mai multe ori la pubertate insa în 40% dintre cazuri ele pot fi înlocuite cu crize de grand mal (formă majoră de epilepsie generalizată). Tratamentul recurge la antiepileptice.

Petit mal mioclonic (formărară) apare între 13 şi 20 de ani şi constă în mioclonii (secuse musculare) sincrone de ambelor părţi ale corpului ce afecteaza mai ales membrele superioare. Crizele survin dimineaţa, la puţină vreme după trezire. Tratamentul este cel al epilepsiei,  prognosticul este bun insa  unii subiecti pot evolua catre un grand mal.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica