Peroneu

Os lung situat la faţa externă a gambei, al cărei schelet îl constituie împreună cu tibia.

Peroneul se articulează în partea superioara cu tibia iar în partea de jos cu tibia şi cu astragalul. Extremitatea inferioară a peroneului (numită maleola externă), joacă rol în stabilitatea gleznei.

Fracturile părţii mediane a peroneului atunci când sunt izolate necesită o simplă imobilizare a gambei ( aproximativ 6 săptămâni – imobilizare cu gips sau nu ) . Cand fractura este insotita si de o fractură de tibie ele nu necesită vreun tratament specific, doar fractura de tibie este tratată.

Fracturile maleolei externe a peroneului sunt de două tipuri: simplă smulgere provocată de o entorsă gravă a gleznei (conduce la o dezinserţie a ligamentelor laterale) ; si  fractura care afecteaza şi extremitatea inferioară a tibiei, sau maleola internă, necesitand o interventie chirurgicala cu privire la reasamblarea fragmentelor osoase pentru raface articulatie gleznei .

Fractura extremităţii superioare a peroneului este în general insotita de fractura extremităţii superioare a tibiei (platoul tibial) iar atunci nu este tratată decât fractura de tibie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica