Periostita (osteoperiostita)

[osteoperiostita]

Inflamaţie acută sau cronică a periostului şi a osului adiacent.

Poate fi cauzata de extinderea unei osteite (infecţie microbiană a unui os) la periost sau prin socuri ce produc microtraumatisme.

La sportivi periostită poate apare după modificarea sau intensificarea antrenamentului, la reluarea prea rapidă a activităţii sportive după o pauza, schimbarea supafetei pe care se practica sportul sau din cauza echipamentului (incaltamintei).

Periostită secaracterizeaza pintr-o umflătură şi durere a zonei afectate iar tratamentul consta in odihna,  şedinţe de kineziterapie,  utilizarea de încălţăminte carea sa amortizează şocurile şi prin administrarea de medica­mente antiinflamatoare.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica