Periostita (osteoperiostita)

[osteoperiostita]

Inflamaţie acută sau cronică a periostului şi a osului adiacent.

Poate fi cauzata de extinderea unei osteite (infecţie microbiană a unui os) la periost sau prin socuri ce produc microtraumatisme.

La sportivi periostită poate apare după modificarea sau intensificarea antrenamentului, la reluarea prea rapidă a activităţii sportive după o pauza, schimbarea supafetei pe care se practica sportul sau din cauza echipamentului (incaltamintei).

Periostită secaracterizeaza pintr-o umflătură şi durere a zonei afectate iar tratamentul consta in odihna,  şedinţe de kineziterapie,  utilizarea de încălţăminte carea sa amortizează şocurile şi prin administrarea de medica­mente antiinflamatoare.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea