Perforatie

Deschidere (rupere) patologică a peretului unui organ cavitar.

Perforaţiile afecteaza îndeosebi tubul digestiv: stomac, duoden, rar colonul sau rectul.

Perforatiile prezinta urmatoarele caracteristice: durere abdominală bruscă şi intensă ( abdomenul este contactat – ventru de lemn) , febră, vărsături. Perforaţia conduce la eliberarea în cavitatea abdominală a gazelor şi lichidelor digestive, precum şi o peritonită (inflamaţia peritoneului).

Tratamentul constituie o urgenţă, un tratament întârziat poate conduce Ia o suprainfecţie peritoneală şi septicemie. Tratamentul este chirurgical si consta inchidera perforatiei, in curăţarea cavităţii si drenajul zonei.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica