Penicilina

Medicament antibiotic bactericid (distrude bacteriile), aparţinând familiei betalactaminelor.

Penicilinele au un spectru ingus de utilizare, unele bacterii devin din ce în ce mai rezistente la peniciline prin capacitatea lor de a secreta o enzimă capabilă să distrugă mai multe varietăţi de penicilină. Bacteriile sensibile la aceste medicamente sunt : bacilul difteriei, gonococul, listeria, meningococul, pneumococul, stafilococul, streptococul.

Afectiuni in tratamentul carora se utilizeaza penicilina sunt  : faringita, bronşita, pneumonia, amigdalita, endocardita bacteriană (infecţia uneia dintre tunicile inimii, endocardul) ,sifilisul, blenoragia şi angina lui Vincent cat şi în prevenirea crizelor de reumatism articular acut.

Administrarea penicilinelor se face pe cale injectabilă, intramusculară sau intravenoasă (cu excepţia penicilinei V – pe cale orală). Admi­nistrarea lor la persoanele sensibile la betalactamine este contraindicata datorita posibilitatii de aparitie a accidentelor alergice grave.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica