Pemfigoid

Boală dermatologică autoimună (sistemul imunitar al subiectului sintetizează anticorpi împotriva constituenţilor propriei pieli) ce se caracterizată  prin prezenţa unor băşici care iau naştere sub piele.

Tratamentul constă în administrarea pe cale orală de corticosteroizi, de imunosupresoare sau de eritromicină pentru pemfigoidul bulos ;  de sulfone sau de imunosupresoare pentru pemfigoidul cicatriceal.  Tratament local consta in curăţarea şi antisepsia băşi­cilor.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica