Pelicula

Scuamă fină albicioasă care se desprinde de pe pielea capului.

Peliculele constituie semnul unei localizări pe pielea capului a unei micoze, pitirosporoza (necontagioasa).

Peliculele cele mai obişnuite (pitiriazisul simplu al pielii capului) sunt foarte fine şi se desprind de la sine. Pitiriazis steatoid este o alta forma constituită din scuame mai groase care aderă la pielea capului unde formează plăci.

Tratamentul face apel la substanţe reducătoare (pitirion-zinc) sau antifungice (imidazolaţi, sulfura de seleniu) în loţiune, în spălarea părului prin alternarea şampoanelor blânde şi a şampoanelor reducătoare .

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea