Pelicula

Scuamă fină albicioasă care se desprinde de pe pielea capului.

Peliculele constituie semnul unei localizări pe pielea capului a unei micoze, pitirosporoza (necontagioasa).

Peliculele cele mai obişnuite (pitiriazisul simplu al pielii capului) sunt foarte fine şi se desprind de la sine. Pitiriazis steatoid este o alta forma constituită din scuame mai groase care aderă la pielea capului unde formează plăci.

Tratamentul face apel la substanţe reducătoare (pitirion-zinc) sau antifungice (imidazolaţi, sulfura de seleniu) în loţiune, în spălarea părului prin alternarea şampoanelor blânde şi a şampoanelor reducătoare .

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.