Pelada

Boală dermatologică ce se caracterizează prin căderea părului şi perilor (cauză insufi­cient cunoscută).

Evoluţia se face în pusee si poate duce până la căderea în întregime a părului, a sprâncenelor şi a tuturor perilor, creşterea părului şi perilor este întotdeauna posibilă.

Tratamentul unei pelade face apel la crioterapie (tratament prin frig – aplicarea de zăpadă carbonică, o sedinta la un interval de 10 zile), aplicarea de loţiuni vasodilatatoare (minoxidil), de corticosteroizi, de medica­mente reductoare (dioxiantranol), uneori la puvaterapie (asocierea absorbţiei de psoralenă cu o iradiere cu ultra­violete). Este recomandată o psihoterapie de susţinere.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica