Pediculoza

Contaminare cu păduchi.

Infestarea cu păduchi este caracterizata printr-o mâncărime localizată şi prin apariţia la locul înţepăturilor a unui mic punct roşu înconjurat de un halou rozaliu şi uşor proeminent. Scărpinarea leziunilor antrenează o eroziune a pielii care poate să se infecteze şi să se acopere de cruste, în absenţa tratamentului pielea capata o culoare brună-albăstruie.

Tratamentul consta in folosirea unui pediculicid (pesticid împotriva păduchilor), o spălare cu săpun sau sampon nu au efect.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Asist. univ. dr. Ștefania Iancu: reabilitarea fixă imediată în stomatologie