Pasteureloza

Boală infecţioasă provocată de o bacterie din genul Pasteurella, afectează atat omul cat şi animalele (bovine, porcine, iepuri, păsări etc.).

In cazul pasteurelozei  animalul constituie rezervorul de germeni omul contaminandu-se prin inocularea directă a acestui germene (muşcătura, înţepături, zgârieturi) sau prin inhalarea germenelui la contactul cu un animal bolnav.

Ca si simtome este caracterizata printr-o inflamare a plăgii ce survine între 3 şi 6 ore după inoculare,  rapiditate caracteristică pasteurelozei. Plaga devine dureroasă, roşie şi zemuindă în interval de 2 zile. Aceste semne sunt adesea însoţite de o inflamaţie a vaselor limfatice şi a ganglionilor apropiaţi de plagă, precum şi de o febră moderată.

Tratamentul constă în administrarea de antibiotice timp de 10 zile.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?