Pasteureloza

Boală infecţioasă provocată de o bacterie din genul Pasteurella, afectează atat omul cat şi animalele (bovine, porcine, iepuri, păsări etc.).

In cazul pasteurelozei  animalul constituie rezervorul de germeni omul contaminandu-se prin inocularea directă a acestui germene (muşcătura, înţepături, zgârieturi) sau prin inhalarea germenelui la contactul cu un animal bolnav.

Ca si simtome este caracterizata printr-o inflamare a plăgii ce survine între 3 şi 6 ore după inoculare,  rapiditate caracteristică pasteurelozei. Plaga devine dureroasă, roşie şi zemuindă în interval de 2 zile. Aceste semne sunt adesea însoţite de o inflamaţie a vaselor limfatice şi a ganglionilor apropiaţi de plagă, precum şi de o febră moderată.

Tratamentul constă în administrarea de antibiotice timp de 10 zile.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.